Elektrisch ontharen

Overbeharing is een verschijnsel dat niet alleen praktische, maar vaak ook emotionele problemen met zich meebrengt. Het herhaaldelijk verwijderen van haren met pincet of het vermijden van lichamelijk contact zijn niet de meest aantrekkelijke oplossingen om de overbeharing voor de buitenwereld te verbergen.

De oorzaak kan zijn: erfelijkheid, bepaalde medicijnen, hormoonverandering.

Met elektrisch ontharen worden storende haren in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd.

 

Voorafgaand aan een behandeling wordt er eerst een intake gehouden.

 

Behandeling

Er wordt een dun naaldje langs de haar in het haarzakje geschoven en er wordt enkele seconden stroom gegeven. Hierdoor wordt de haarwortel vernietigd en kan de haar niet meer terug groeien. De behandeling is niet pijnloos. Wel kan de stroomsterkte aangepast worden, zodat het voor iedereen goed te ondergaan is. De behandeling is tijdrovend en daarom niet geschikt voor grote oppervlakken. Voordeel is wel dat alle haarkleuren verwijderd kunnen worden.

 

Duur

De behandeling zal in het begin 1 tot 2 keer per week plaatsvinden. Naarmate de behandeling vordert zullen de periodes tussen twee behandelingen groter worden. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot enkele jaren, afhankelijk van de grootte van het behaarde oppervlak. 

De huid kan na de behandeling wat rood en bobbelig zijn. Ook kan de huid warm aanvoelen. Deze ongemakken verdwijnen vaak binnen een paar uur na de behandeling. Soms ontstaan enkele korstjes. Om littekens te voorkomen wordt geadviseerd niet aan de korstjes te krabben.

 

Voorbereiding

Stop vier weken voor de behandeling met harsen, epileren of andere vormen van ontharing. De haren mogen wel tussen de behandelingen door kort geknipt of geschoren worden. Om goed te kunnen behandelen moeten de haren enkele millimeters lang zijn. 

 

Nazorg

Gebruik UVA- en UVB bescherming en vermijd direct zonlicht. Bescherm uw huid! 

 

 

Verwijzing en vergoeding

Vraag aan uw zorgverzekeraar wat de voorwaarden zijn voor verwijzing en vergoeding van uw behandeling(en). Schoonheidssalon [ ti sento ] is in het bezit van de diploma's "Elektrisch ontharen" en "Ontharingstechnieken" ten behoeve van IPL/laser ontharing. 

Zorgverlener: AGB code 89-003032 

 

Elektrisch ontharen

Behandelprijs: € 25,- voor de eerste 15 min. Hierna  € 1,- per minuut.                                                                                                

Cadeaubon